Avoinna tänään
25.7.2024
klo 9-19

Palvelut

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelu sopii asiakkaille, joilla on säännöllinen lääkitys. Palveluun siirryttäessä asiakkaan kokonaislääkitys ja mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset tarkistetaan. Mikäli asiakkaan lääkityksessä on jotain selvitettävää, apteekki on yhteydessä asiakasta hoitavaan lääkäriin.

Teemme yhteistyötä Anja –annosjakeluyksikön kanssa, jossa asiakkaan lääkkeet jaetaan annospusseihin. Yhdessä annospussissa on aina yhden lääkkeenottokerran tabletit. Kukin pussi on varustettu päivämäärällä ja lääkkeiden ottoajankohdalla. Mikäli on tarpeellista, yksittäinen annospussi on helppo kuljettaa mukana. Jakeluyksikkö toimittaa apteekkiin kerralla 2 viikon lääkkeet, jotka asiakas noutaa apteekista. Lääkehävikki ja hävikistä johtuvat kustannukset pienenevät, sillä asiakas maksaa vain hänelle tilatuista lääkkeistä eikä suurista tukkupakkauksista. Lisäksi jakeluyksikössä käytettävien pakkausten yksikköhinta on asiakkaalle edullisin.

Koneellisen annosjakeluun kuuluva asiakas voi saada jakelusta myös KELA-korvausta. Korvauksen saaminen edellyttää, että asiakas on yli 75-vuotias ja lääkäri on arvioinut palvelusta saatavan hyödyn asiakkaalle. Lisäksi jakelussa tulee olla vähintään kuusi korvattavaa lääkettä.

Linkki: www.anja.fi

Reseptitoimitus

Reseptien toimittaminen on ydintyötämme. Tarvittaessa vaihdamme lääkärin kirjoittaman lääkkeen edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen. Reseptin toimituksen yhteydessä henkilökuntamme kertoo tärkeitä tietoja asiakkaan lääkkeistä.

Sähköisten reseptien uusiminen on mahdollista apteekkimme kautta. Palvelu on maksullinen. Asiakkaan on myös mahdollista uusia reseptinsä veloituksetta Omakanta –palvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtainen verkkopankkitunnus.

Lääkityksen kokonaisarviointi

Proviisorimme on suorittanut tehtävään vaadittavan erikoispätevyyden. Lääkityksen kokonaisarviointi sisältää kaksi eri tasoista palvelua; lääkityksen tarkastaminen tai lääkityksen kokonaisarviointi. Kysy lisätietoja apteekistamme.

Laaja itsehoitovalikoima

Apteekillamme on laaja itsehoitovalikoima, josta löytyy sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä valmisteita. Pyrimme pitämään itsehoitovalikoimamme asiakkaidemme tarpeenmukaisena. Valikoimastamme löytyy myös useampi apteekkikosmetiikkasarja, jotka on esitelty vielä erikseen erillisellä sivulla.

Sydän-, astma- ja diabetesyhdyshenkilöt

Apteekistamme löytyy nimetyt henkilöt, joilla on ajantasaisin tieto liittyen sydän-, astma- ja diabetespotilaan hyvinvointiin ja lääkitykseen. Yhdyshenkilömme osallistuvat vastuualueidensa koulutustilaisuuksiin säännöllisesti.

Tiliasiakkuus

Asiakkaalla on mahdollisuus solmia tilisopimus apteekkimme kanssa. Tiliasiakkaiden laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa. Lasku lähetetään asiakkaalle kotiin tai tarvittaessa apteekki toimittaa laskun suoraan paikalliseen pankkiin.

Lääkevalmistus

Apteekkimme valmistaa asiakkaalle lääkkeitä, mikäli niitä ei ole saatavilla tukkuliikkeestä. Lisäksi apteekkiimme valmistaa varastotuotteeksi mustanparran yskänmikstuuraa, Tanskan kuninkaan rintamikstuuraa, kamferitippoja, kamferivaleriaanatippoja, anistippoja sekä vesirokkovoidetta.

Lääkejäte

Käyttämättömät tai vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Suomessa apteekit ottavat vastaan kotitalouksien lääkejätteet. Apteekista lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Lääkejätteet olisi hyvä toimittaa apteekkiin läpinäkyvässä pussissa. Asiakkaan vastuulla on poistaa lääkepakkauksista potilaskohtaiset ohjeet. Myös alkuperäiset pakkaukset (lasi- ja muovitölkit) voi hävittää asianmukaisesti itse eikä niitä pidä tuoda apteekkiin hävitettäväksi. Läpipainoliuskoissa olevia tabletteja tai kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Nestemäiset lääkeaineet tulee palauttaa apteekkiin alkuperäisissä pulloissaan. Jodia sisältävät lääkeaineet (jodi-tabletit tai Betadine –valmisteet), elohopeaa sisältävät kuumemittarit sekä neulat ja ruiskut tulee palauttaa erillään muusta lääkejätteestä.